Философия и идеи
Нека започнем с изчистването на много често срещана заблуда за изобразителното изкуство и дизайна?  Създаването на една рисунка или дизайн е много повече от драскане с молив, оцветяване и финиширане на задачата. За да може да създадем една наистина добра и стойностна работа ние трябва да вложим знания, мисъл, логика и една идея творчество в нея. Именно това прави нашият проект различен и ценен в сравнение с останалите. Много хора смятат, че за да направят една красива картина, например, трябва да притежават невероятен талант, но това не е съвсем вярно. За да постигнем желания резултат, ние трябва да имаме знания. Именно това е и първото нещо, което казвам на новите си ученици. Знайте, че всичко е постижимо, просто трябва да си позволите да достигнете до това ниво.

Малко повече за мен
Казвам се Ивана Янкова.
Основах школата "Изкуството на Ив" през 2012г.
Занимавам се с изобразително изкуство повече от 10 години.
Специализирала съм се в малко по- различна сфера от педагогиката, а именно дизайна. Завършен бакалавър, специалност "Интериорен дизайн" , както и магистър "Пространствен дизайн" към Нов български университет.
Смятам, че точно по- различното ми образование спомага да върша добре своята работа. Като дизайнер аз знам как да представя едно нещо по възможно най- добрия начин, така че то да се хареса на хората, без значение дали е продукт, проект, разработка или теза.
В своята професионална биография имам успешно приети гимназисти в повечето специализирани гимназии с изучаване на изобразително и приложно изкуство, както и студенти в бакалавърски и магистърски програми в страната и чужбина.