Какъв би бил животът, ако нямахме куража да променим нищо?
-Винсент Ван Гог

Курсовете по рисуване за възрастни се разделят на две групи според интересите на учениците - хоби курсове и художествена подготовка.

Хоби курсовете са интересно решение за забавление и отморяване от тежкото ежедневие. Уроците са разнообразни като учениците могат да се запознаят с експериментална живопис - "живопис с пръсти", "живопис с гума"; или пък да опознаят самите себе си и психологията на цветовете - "музикална живопис", "контрасти в усещанията"; а може да искат да се срещнат с интересна и древна техника, наречена "Изонит". Хоби курсовете са забавни и ученикът се запознава с много разнообразни техники и интересни уроци.

Ако искате да опознаете по - добре света на изобразителното изкуство и да умеете с лекота да го изобразите трябва да посещавате курс по рисуване за възрастни.

Курсът има за цел да ви запознае с основните теории и техники в изобразителното изкуство.
Първият етап - графика - запознава ученика с основните лекции и упражнения за изготвяне на графика, т.е. щрих, светлосянка, перспектива, визуално конструиране и изграждане на форми.  Началните уроци са разработване на геометрични фигури - перпендикулярни и сферични чрез светлосенъчно или линеарно изграждане на образа. Уроците са интересни и се усложняват с времето, като постоянно ученикът се запознава с различни мателиали и техники - моливи, въглени, тънкописци.
Втората част от курса по рисуване е живопис. Уроците са свързани с основни лекции и упражнения за цветознанието - теория на цветовете, контрастни цветове, цветови илюзии и т.н. При тях ученикът работи по различни цветни задачи и изгражда на различни форми чрез цветове (натюрморт, пейзажи). В тази част на обучението ученикът работи отново с различни техники и материали - акварелни моливи и бои, пастели, темперни бои, смесени техники и др.

Програмата с уроци се изготвя спрямо предпочитанията на ученика и е строго индивидуална.

Курсовете за възрастни са насочени към всеки, който е любителил на изкуството, както и към тези, които искат да си починат от ежедневието като творят и дадат живот на мислите си.  Курсовете са за начинаещи и са с различни теми като: живопис с пръсти, рисуване на музика, рисуване с гума, запознаване с нови техники като изонит и квилинг, научаване на нови неща относно контрастите, цветознание и цветоусещане. Чрез раличните тематики на курса, човек може да научи повече за себе си и да покаже своята гледна точка за заобикалящия го свят. За времето прекарано в групата курсистите се отпускат и започват да творят и да се забавляват, като в края на часа имат завършена работа, която могат да подарят или изложат вкъщи.

Курсовете са еднодневни с продължителност два астрономични часа и са съобразени с края на работния ден.  Цената е 20 (двадесет) лева на посещение, като е възможно да бъде създаден индивидуален график и ценоразпис при посещение на повече от един курс.